Ons verhaal

Het Groene Anker: symbool van houvast, stabiliteit, veiligheid, hoop en trouw.

1928
Waar het allemaal begon

Na enkele jaren ervaring opdoen bij een azalea kwekerij, begon Achiel de Vin zelf met het kweken van azalea's. Hij bouwde zijn eerste serre uit hout in Kerkbrugge.

1929 - 1968
Uitbreiding

Achiel verkocht zijn azalea's aan bloemenwinkels in de buurt. Na elke verkoop had hij opnieuw middelen om serres bij te bouwen. De bloemisterij was aan het groeien en Achiel begon nu ook azalea's te verkopen in het buitenland. Voornamelijk Nederland, Duitsland en Frankrijk.

1969
Antoine & Marie-Louise

Marie-Louise De Vin, dochter van Achiel, leerde Antoine D'hooge kennen. Antoine leefde en werkte op een kleine boerderij enkele kilometers verder in Doornzele. In 1969 stapten ze in het huwelijksbootje en kwam Antoine in de zaak van Achiel.

1974
Overname & thuisverkoop

5 jaar na hun huwelijk, namen Antoine en Marie-Louise de zaak van Achiel over. De bloemisterij werd verder uitgebreid. Antoine was voornamelijk terug te vinden in de kwekerij, terwijl Marie-Louise een eerste winkeltje startte.

1990
Jeroen D'hooge

Jeroen, de zoon van Antoine en Marie-Louise studeerde af aan de tuinbouwschool van Melle. Na enkele stages bij bloemisterijen in het buitenland was het tijd om in de zaak bij zijn ouders te komen.

1995
Jeroen & Isabelle

Isabelle bauwens, de vriendin van Jeroen, werkte ondertussen regelmatig mee op de bloemisterij. In 1995 stapten Jeroen en Isabelle in het huwelijksbootje. Op dit moment besloot Isabelle om zich full time op de bloemisterij te focussen.

2003
Bloemisterij D'hooge-Bauwens

In 2003 besloten Jeroen en Isabelle om de bloemisterij over te nemen. Ze bouwden de azaleaspeciaalzaak uit tot een volwaardig tuincenter. De winkel van Jeroen en Isabelle stond gekend voor binnen- en buitenplanten, kerstbomen en vooral orchideeën. 

2018
Den Dries VZW (nu Voluit)

Jeroen en Isabelle merkten de nood aan nuttige dagbestedingen voor mensen met een beperking. Uiteindelijk kwam er een samenwerking met het toenmalige Den Dries tot stand. Jeroen en Isabelle stelden een deel van de bloemisterij ter beschikking voor de bewoners van Den Dries, waar ze nuttige activiteiten en leuke dagbestedingen konden uitvoeren.

2023
Het Groene Anker

Jeroen en Isabelle haalden enorm veel voldoening uit de samenwerking met Den Dries (nu Voluit) en besloten een stapje verder te gaan. In 2023 werd de zaak stopgezet en een nieuwe zaak opgericht: Het Groene Anker. De hoeve van Maurice Bauwens (peter van Isabelle) in Kluizen werd de nieuwe uitvalsbasis voor de zorgboerderij van Jeroen en Isabelle. De hoeve wordt verder uitgebreid met duurzame en lokale landbouw-initiatieven en zal uitgebaat worden in samenwerking met mensen met een beperking.

Het Groene Anker

Waar landbouw en zorg elkaar ontmoeten